Przejdź do treści głównej

Powróć

Logo Rijksoverheid - Przejdź do strony głównej prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl
Illustration: Pliki Cookie

Pliki Cookie

Holenderskie Ogólne Zarządzenie o Ochronie Danych Osobowych

Prikken Zonder Afspraak używa plików cookie na potrzeby statystyk internetowych, aby zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający korzystają z witryny internetowej. Informacje te pomagają udoskonalić witrynę, na przykład poprzez doprecyzowanie informacji lub zwiększenie łatwości użytkowania.

W tym celu, tak jak każda witryna, zbieramy adresy IP od odwiedzających. Są one przechowywane w tak zwanych plików LOG. Pliki LOG przechowywane są na serwerze przez 5 dni w celu udostępnienia ich programowi statystyki internetowej Piwik. Następnie pliki LOG przechowywane są przez 90 dni wyłącznie ze względów bezpieczeństwa.

Holenderski Urząd Ochrony Danych Osobowych [Autoriteit Persoonsgegevens] podjął środki w celu maksymalnego ograniczenia możliwości śledzenia odwiedzających naszą witrynę. Robimy to, odrzucając ostatni oktet (grupę liczb) każdego adresu IP natychmiast po zaimportowaniu plików LOG do programu Piwik. Odbywa się to w pamięci tymczasowej, zanim adresy IP zostaną zapisane w programie Piwik.

W programie Piwik zbieramy następujące dane:

  • używany sprzęt i oprogramowanie (urządzenia, przeglądarki, system operacyjny)
  • linki używane do uzyskania dostępu do naszej strony internetowej
  • linki używane w witrynie

Piwik pobiera te dane z plików LOG serwera. Te pliki LOG pozostają w bazie danych programu Piwik przez 31 dni. Następnie są usuwane. Pozostaje tylko zagregowany (scalony) plik LOG. W ten sposób powstaje roczny raport wizyt na stronie internetowej.

Nie przekazujemy danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że jest to niezbędne do zgłaszania przestępstw.

Holenderska ustawa telekomunikacyjna [Telecomwet] – pliki cookie na potrzeby statystyk internetowych

Ogólnie rzecz biorąc, witryny internetowe muszą prosić odwiedzających o zgodę na umieszczanie plików cookie. Ustawa dotycząca plików cookie stanowi wyjątek dla plików cookie, które nie narażają prywatności, na przykład plików cookie, które śledzą liczbę odwiedzających.

W przypadku plików cookie, które w niewielkim stopniu naruszają prywatność lub w ogóle jej nie naruszają, nie jest wymagana zgoda odwiedzającego. Często są to pliki cookie, dzięki którym witryna internetowa działa sprawniej. Nasze analityczne pliki cookie również należą do tej kategorii.

W ten sposób postępujemy z twoimi danymi:

Nikt nie wie, kim jesteś. Przeglądanie punktów szczepień jest całkowicie anonimowe.

W tej witrynie nie przechowujemy żadnych danych osobowych.

Śledzimy tylko, które części są odwiedzane, abyśmy mogli udoskonalić tę witrynę.

O tej witrynie

  • Polityka prywatności
  • Pliki Cookie
  • Prawa Autorskie
  • Dostępność
  • Zgłoś podatność informatyczną