Powróć

Polski

Icon world - language selector
Illustration: Pliki Cookie

Pliki Cookie

Holenderskie Ogólne Zarządzenie o Ochronie Danych Osobowych

Prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl używa plików cookie na potrzeby statystyk internetowych, aby zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający korzystają z witryny internetowej. Informacje te pomagają udoskonalić witrynę, na przykład poprzez doprecyzowanie informacji lub zwiększenie łatwości użytkowania.

W tym celu, tak jak każda witryna, zbieramy adresy IP od odwiedzających. Są one przechowywane w tak zwanych plików LOG. Pliki LOG przechowywane są na serwerze przez 5 dni w celu udostępnienia ich programowi statystyki internetowej Piwik. Następnie pliki LOG przechowywane są przez 90 dni wyłącznie ze względów bezpieczeństwa.

Holenderski Urząd Ochrony Danych Osobowych [Autoriteit Persoonsgegevens] podjął środki w celu maksymalnego ograniczenia możliwości śledzenia odwiedzających naszą witrynę. Robimy to, odrzucając ostatni oktet (grupę liczb) każdego adresu IP natychmiast po zaimportowaniu plików LOG do programu Piwik. Odbywa się to w pamięci tymczasowej, zanim adresy IP zostaną zapisane w programie Piwik.

W programie Piwik zbieramy następujące dane:

  • używany sprzęt i oprogramowanie (urządzenia, przeglądarki, system operacyjny)
  • linki używane do uzyskania dostępu do naszej strony internetowej
  • linki używane w witrynie

Piwik pobiera te dane z plików LOG serwera. Te pliki LOG pozostają w bazie danych programu Piwik przez 31 dni. Następnie są usuwane. Pozostaje tylko zagregowany (scalony) plik LOG. W ten sposób powstaje roczny raport wizyt na stronie internetowej.

Nie przekazujemy danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że jest to niezbędne do zgłaszania przestępstw.

Holenderska ustawa telekomunikacyjna [Telecomwet] – pliki cookie na potrzeby statystyk internetowych

Ogólnie rzecz biorąc, witryny internetowe muszą prosić odwiedzających o zgodę na umieszczanie plików cookie. Ustawa dotycząca plików cookie stanowi wyjątek dla plików cookie, które nie narażają prywatności, na przykład plików cookie, które śledzą liczbę odwiedzających.

W przypadku plików cookie, które w niewielkim stopniu naruszają prywatność lub w ogóle jej nie naruszają, nie jest wymagana zgoda odwiedzającego. Często są to pliki cookie, dzięki którym witryna internetowa działa sprawniej. Nasze analityczne pliki cookie również należą do tej kategorii.

W ten sposób postępujemy z twoimi danymi:

Nikt nie wie, kim jesteś. Przeglądanie punktów szczepień jest całkowicie anonimowe.

W tej witrynie nie przechowujemy żadnych danych osobowych.

Śledzimy tylko, które części są odwiedzane, abyśmy mogli udoskonalić tę witrynę.

Alleen samen krijgen we corona onder controleAlleen samen krijgen we corona onder controle

O tej witrynie

  • Polityka prywatności
  • Pliki Cookie
  • Prawa Autorskie
  • Dostępność
  • Zgłoś podatność informatyczną